top of page

Duminică ați stat acasă!

Actualizată în: 14 nov. 2019

Nu fac propagandă politică. Nu îmi place și poate că nici nu sunt în măsură. Nu mă interesează cu cine ai votat. Dacă ai pus ștampila pe Vio, pe Barna sau dacă l-ai preferat pe Hunorică. E strict alegerea ta. Și știi ce? Te respect pentru asta. Oricine ai fi. Pentru faptul că duminică dimineață ai găsit un strop de motivație să te dai jos din pat, să iți pui pantalonii norocoși și să faci o plimbare până la cea mai apropiată secție de votare ești demn de toată aprecierea (chiar dacă într-un stat civilizat acest lucru este purul și simplul firesc).


Pe voi ceilalți însă, cei care ați avut resursele necesare să faceți periplul secular până la urne, dar, cu toate astea, ați refuzat (din motive neîntemeiate, excluzând, desigur, cazurile izolate în care deplasarea la secția de votare nu era posibilă), pe voi nu vă iert(ăm). Ne-ați dezamăgit! Oameni buni, ce e cu voi? 53% din rândul așa-zișilor români au preferat să stea acasă, să privească tacit, nepăsător si nonșalant situația critică în care se află țara noastră și să îi lase pe alții, cu mai multă experiență, să voteze și pentru ei. 62% dintre cetățenii cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani NU au votat... 62%!!! Conform statisticilor, daca frumusețea asta de algoritm se menține, peste 50 de ani nici candidații nu se vor mai sinchisi să voteze...


Ca să nu mai vorbim de categoria oamenilor speciali, care au ales să își anuleze sufragiul doar pentru a-l include în mod ironic pe buletinul de vot pe Ion Iliescu, postând ulterior performanța pe rețelele de socializare. Vouă, dragilor, nu pot decât să vă transmit cele mai sincere felicitări: tocmai v-ați vândut libertatea si demnitatea pe 100 de like-uri. Good job!



 

Decembrie, 1989: 1142 de români mureau în focarele Revoluției pentru ca noi să avem libertatea de a alege și de a trăi într-un stat democrat, cică (la noi poporul e oriunde altundeva, numai la putere nu...).


Pentru cei ca voi, amorțiți de o latență crasă, cei 1142 de eroi s-au stins degeaba... si cel mai cumplit este faptul că au sperat până în ultimul moment că sacrificiul lor ne va da nouă, generațiilor viitoare, contextul legislativ de a schimba ceva (în mai bine): și nu, nu protestând sau boscorodind clasa politică pe la colț de stradă, ci VOTÂND!!


Sursă foto: podul.ro

Pe 1 decembrie este ziua mea. A ta, a celui care ai votat, indiferent de motivele care te-au determinat să alegi o anumită culoare politică. Este ziua României.


Voi cei care v-ați ascuns laș în spatele statisticilor rușinoase, voi ăștia mai-mereu-ocupații, voi cei care motivați, dând din umeri senin, că politica nu e pentru voi, să nu îndrăzniți să vă deghizați în pseudopatrioți și să vă declarați pietatea. Nu (mai) aveți acest drept. Câtă vreme lăsați la voia întâmplării soarta voastră, a noastră, a tuturor, pe 1 decembrie să nu vă deranjați să ieșiți din casă și să celebrați. Pentru că duminica asta nu ați făcut nimic. Duminică ați stat acasă!



PS: Felicitări, diaspora! Încă o data ne-ați arătat că dorința de a avea unde să te întorci învinge orice barieră!

PPS: Toate astea sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât în turul al doilea au ajuns unii dintre cei mai competenți politicieni pe care România i-a avut în ultimii 30 de ani.




Maria Aida Cărămidaru



Sursă foto: time.com


198 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page